Karel-Lodewijk GRILLET (1873-1939) leerde als leerjongen van zijn bakkermeester uit Zillebeke het basisrecept voor de typische, originele West-Vlaamse Lekkerkoeken.
In de volksmond vaak nog "witte eierkoeken" genoemd.
Gerard GRILLET (1910-1995) zette de zaak van zijn vader verderen begon naast de gewone bakkerijproducten de lekkerkoeken op grotere schaal te bakken en te verkopen.
Karel Grillet (1941- ) vormde vanaf 1970 de bakkerij geleidelijk om tot een Biscuiterie waar enkel nog deze West-Vlaamse lekkernij werd geproduceerd.
Zijn neef Peter De Jonghe (1972- ) stond vanaf 1993 aan de oven, klaar als aflossing in de familiezaak.
Sedert 1 juli 1995 leidt hij zelf de BV Biscuiterie Grillet gesteund door zijn ouders Jos De Jonghe en Thérèse Grillet, zijn zus Veerle De Jonghe en zijn schoonbroer Gianni Paddeu.
Gianni bedacht en vernieuwde de werking van het garnieren met suiker.
Om de kwaliteitszorg te verhogen moderniseerde Peter De Jonghe in 1997 de Biscuiterie zonder evenwel het 'ambachtelijk' aspect uit het oog te verliezen.
Voedingstechniek en voedselveiligheid staan hierbij centraal even als de kwaliteit en service komen op de eerste plaats.
Hij breidde het aanbod van de klassieke "West- Vlaamse Lekkernijen" en "Klaaskoeken" uit met even succesrijke en befaamde producten als de "Paaskoeken" , "Kerstkoeken" , "Valentijnskoeken" , "Suikerkoeken" en nu recent nog met de "Chocobeete".
Vier generaties lang reeds wordt het recept doorgegeven om een bijzonder smakelijk, kruimig gebak te vervaardigen dat wegens zijn eenvoudige maar voedzame bestanddelen uiterst geschikt is als ontbijt, vieruurtje of tussendoortje.
Ze zijn zeer licht verteerbaar en hebben een lange houdbaarheid.
Het is een gebruiksklare koek die droog bewaard moet worden, ook grote en frequente temperatuurschommelingen vermijden.
Geboterd met margarine of boter, choco of confituur volgens ieders eigen smaak.
Het gebruik van het rijsmiddel "ammoniumbicarbonaat" is ongevaarlijk en dient om het gebak te doen rijzen.
De geur kan ietsjes hinderlijk zijn voor mensen met een gevoelige reukzin maar eventjes de verpakking open laten staan voor gebruik kan dit verminderen.
Op de dag van vandaag wordt er nog steeds gewerkt aan de noden van de klant waaronder vernieuwing in het gamma, zoals recent de "chocobeete".
Na een tijdje zoeken en testen van een nieuw gebak werd dit goedgekeurd.
Zo blijven we verder werken aan een goeie, blijvende en betere werking van grondstof tot gebak.
Wij blijven streven naar wat belangrijk is voor ons en naar de klant toe: service en kwaliteit.
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer